Wandkasten op maat

Na de oorlog had iedereen in Nederland een dressoir. In de jaren 60 kwam het bergmeubel in opkomst. Het concept van het bergmeubel was een welvaartsverschijnsel. Het ging ons steeds beter, we konden steeds meer kopen en kregen daardoor steeds meer spullen in huis waarvoor geen plaats was. Het bergmeubel was het kastconcept met deurtjes, laatjes planken en kleppen waarin we alles wat we hadden konden opbergen. Het bergmeubel heeft het lang volgehouden, maar inmiddels zijn we in het tijdperk van de wandkast op maat beland.

Wandkast hangend, of staand?

Wandkasten zijn in verrassend veel uitvoeringen en mengvormen te leveren. Het multifunctionele bergmeubel heeft plaatsgemaakt voor een veelheid van kasten die los of in combinatie met elkaar tegelijkertijd opbergruimte bieden, het interieur verdelen en comfort verschaffen. Want meer nog dan alle generaties voor ons zoeken we comfort en efficiëntie in ons leven, daar waar het de inrichting van onze woonkamers betreft.

pag 043 pag 007

Kolomkasten

De kolomkast is een kast die van de vloer tot aan het plafond kan reiken. De kast kan worden uitgerust met schuif-, zweef-, draai- of vouwdeuren. Verder kunnen alle denkbare deurtjes, vakjes, ladeblokken, televisie- en audioruimtes en accessoires worden ingebouwd.

pag 050-051 pag 049

Datzelfde geldt voor het wandmeubel dat van muur tot muur reikt. Afhankelijk van de lengte van de wand biedt het meubel een zee aan bergruimte. Denk bijvoorbeeld aan speciale compartimenten voor het speelgoed en de spelletjes van de kinderen, de hobby’s van de verschillende gezinsleden, de hele papierwinkel en een inklapbare werkruimte.

Zwevende wandkast

Hangende wandkasten en planken zijn bij uitstek geschikt om bergruimte te creëren. Tegelijkertijd verdelen ze de ruimte in de woonkamer. Het mooie van zwevende wandmeubelen is dat ze de ruimte heel licht en transparant houden. Ze vormen een mooi tegenwicht tegen de zitmeubelen en tafels die ook deel uitmaken van het interieur en vanzelfsprekend wel op de vloer staan. Zwevende planken in hetzelfde design als het wandmeubel verlenen nog meer lichtheid en transparantie aan het interieur en de sfeer in de woonkamer

pag 034-035 pag 033

Het zwevende wandmeubel op maat kan een laaghangende kast naast de open haard zijn waar u de televisie op kunt zetten. Maar het kan ook een kast zijn waar u belangrijke boeken inzet of uw cd’s of oude platen in bewaart. Daarnaast is het de plek waar u woonaccessoires kunt neerzetten die samen met het meubel de huiselijke sfeer creëren die bij u past.

pag 031 pag 028-029

Zwevend dressoir

Het zwevend dressoir brengt ons eigenlijk terug naar de basis van alle kasten: het aloude dressoir zoals dat al sinds de middeleeuwen in onze huizen voorkomt. Het zwevend dressoir kan, net als vroeger en al naar gelang uw wensen, worden uitgevoerd met deurtjes, laatjes en vakjes, is open van karakter of juist strak en gesloten. Een dergelijk dressoir boven de traditionele werkhoogte van 1,25 m levert meteen al een enorm grote bergruimte op en vormt een prachtig podium voor de woonaccessoires die u erop zet.

De mogelijkheden in wandmeubels

Door de enorme keuze in materialen, kleuren en accessoires maken wij van elke zwevende wandkast een meubel waar u heel veel plezier van zult hebben. Of het materiaal nu hout, mdf of glas is; de kleur, de indeling van de kastjes en lades is bijna onbeperkt. De opberghulpjes in uw wandmeubel optimaliseren de gebruikswaarde nog eens extra. U zult versteld staan van de mogelijkheden die wij al bedacht hebben om het u makkelijk te maken. Vanuit het traditionele concept van bergmeubels en dressoirs zijn onze wandkasten op maat spannende, eigentijdse opbergmeubels geworden!

De kosten

De grote verscheidenheid aan materialen, afmetingen en indelingen maakt onze op maat ontworpen wandkasten uniek. Daarom hanteren we ook geen vaste prijzen. Maar wij beloven dat we samen met u de meest optimale wandkast voor u ontwerpen die past binnen uw budget. Een wandmeubel op maat waar u tot in lengte van dagen plezier van zult hebben!