Dressoirs op maat

Het dressoir is het meest traditionele en multifunctionele meubel dat het Nederlandse interieur kenmerkt. In de afgelopen eeuw had bijna elk Nederlands gezin wel een lage kast in huis staan. Het dressoir is al sinds de middeleeuwen in Nederland en Vlaanderen bekend en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot het meubel zoals we dat nu kennen: een brede kast op stahoogte met lades, kastjes en open ruimtes, al naargelang de gebruikerseisen.

pag 064-065pag 050-051

Wanneer u naar de dressoirs van alle eeuwen kijkt, ziet u dat aan dit soort kasten ook zeker ontwerpeisen werden gesteld. In vroegere tijden was het een voornaam meubel dat beslist iets zei over de welstand van de betreffende familie of de bezitter. Na de Tweede Wereldoorlog heeft dit type kast zich vooral ontwikkeld tot een multifunctioneel meubel dat een belangrijke plaats in het interieur inneemt.

Door de opkomst en toepassing van modulaire systemen in de meubelbranche ontstond daaruit het dressoir op maat. Deze zijn nog maar betrekkelijk kort gemeengoed.

Op maat gemaakte dressoirs

Door de opkomst en toepassing van modulaire systemen in de meubelbranche is het dressoir op maat ontstaan. Dressoirs zijn nog maar betrekkelijk kort gemeengoed. Twintig jaar geleden was het nog zeer ongebruikelijk om een dergelijke kast op maat te laten maken. Dankzij de opkomst van de modulaire systemen is dat tegenwoordig gelukkig wel anders. Het Kastenhuis maakt uw dressoir op maat. Bovendien hebben we de mogelijkheid om het ontwerp van het dressoir aan uw specifieke wensen aan te passen op basis van puur eigentijds handwerk.

IMG_1818hangende_kast04

Dressoirs die het Kastenhuis op maat voor u maakt, passen helemaal bij uw interieur op de manier die u wenst. Wilt u een kast als blikvanger, of wilt u liever een kast op maat die naadloos aansluit bij de sfeer en de rust in uw interieur? Het kan alle twee; bijna niets is onmogelijk.

kast2

Een dressoir naar wens

Kiest u voor een staand dressoir of een hangend dressoir? En heeft u liever een hoogglans dressoir of een dressoir van stijgerhout? Het dressoir op maat wordt gemaakt van het materiaal en in de kleur en structuur die u wenst en wordt voorzien van allerlei snufjes die de kast zijn optimale functionaliteit geven. Door de enorme keuze in materialen, kleuren en accessoires maken wij van elk dressoir een meubel waar u heel veel plezier van zult hebben.

Of het materiaal van het dressoir nu hout, mdf of glas is; de kleur, de indeling van de kastjes en lades is bijna onbeperkt. De opberghulpjes optimaliseren de gebruikswaarde nog eens extra. U zult versteld staan van de mogelijkheden die wij al bedacht hebben om het u makkelijk te maken. Vanuit het traditionele concept zijn onze dressoirs op maat spannende eigentijdse opbergmeubels geworden!

pag 048

De kosten

De grote verscheidenheid aan materialen, afmetingen en indelingen maakt onze dressoirs op maat uniek. Daarom hanteren we ook geen vaste prijzen. Maar wij beloven dat we samen met u de meest optimale kast voor u ontwerpen die past binnen uw budget. Een dressoir waar u tot in lengte van dagen plezier van zult hebben!