Dressings op maat, kastenkamers of inloopkasten

Een dressing is, net als een inloopkast of een kastenkamer, de droom van heel veel mensen; en écht niet alleen van vrouwen! Een dressing verschilt in die zin van een inloopkast dat het een kast is die niet aan de slaapkamer grenst of er mee in open verbinding staat. Een inloopkast kan geheel of gedeeltelijk worden uitgevoerd met deuren, er kunnen lade blokken worden geïntegreerd en er is een groot scala aan opberghulpjes leverbaar.

classic-interieur-2 inloopkast12

Functionaliteit

Het eerste waar je aan moet denken bij het ontwerpen van een dressing op maat is de functionaliteit. Daaruit volgen alle stappen die je moet en kunt nemen haast vanzelf:

  • Hoe ziet je garderobe eruit?
  • Kom je nu ruimte tekort?
  • Hoeveel extra ruimte wil je gaan creëren?
  • Wat zijn je kleedgewoontes?
  • Hoe wil je je kleding, onderkleding, nachtkleding, schoenen, tassen en accessoires gaan opbergen?
  • Heb je een partner met wie je de kast gaat delen of ben je in de gelegenheid voor  ieder zijn of haar eigen inloopkast te laten maken?

Allemaal dingen om je goed te realiseren vóór je er een laat bouwen.

dressing plurimo  pag 166-167

Locatie van de dressing

Waar ga je de kastenkamer laten maken? Heb je een ruimte beschikbaar die je laat verbouwen? Ben je in de gelegenheid de ruimtes die je hebt opnieuw te verdelen, of ben je bezig met nieuwbouw? Een kastenkamer op maat laten maken is de moeite waard om goed te overdenken.

De meest ideale plaats op de route van de badkamer naar de slaapkamer is daar precies tussenin. Het lijkt een kleinigheid maar je zult zien hoe razend makkelijk het in de praktijk is wanneer je je dressing dáár situeert!

Wasruimte integreren?

Het zal niet altijd mogelijk zijn, maar denk ook eens over het integreren van een wasruimte in je kastenkamer op maat. Even snel opfrissen of een wasje draaien. Het maakt je dressing op maat nóg functioneler!

Moeilijke locaties

De werkwijze van het Kastenhuis combineert fabrieksmatige pre-productie met ambachtelijkheid. Het voordeel daarvan is dat een dressing op maat ook kan worden ingebouwd op plaatsen in het huis waar een standaardproduct absoluut niet kan worden geplaatst. Schuine of aflopende wanden op een zolder bijvoorbeeld. Iets wat je vaak ziet in oudere huizen. Voor het Kastenhuis geen probleem; dat is bijna dagelijks werk.

IMG_1622 IMG_1621

Uitvoering

Het komt in een kast op maat heel erg aan op de afwerking. Welke verlichting kies je? Heb je invallend daglicht, kies je voor spots of LED licht? Er wordt in een inloopkast vaak op blote voeten gelopen; welke vloer kiest je? Is er plaats voor een zitelement? Wil je een zomer en een winterafdeling of juist een bergruimte om de kleding van het andere seizoen in weg te leggen?

Persoonlijk  

Je ziet ‘t; een kastenkamer op maat is nogal een persoonlijke kwestie. Ieders situatie is anders, er is geen huis gelijk en in combinatie met de individuele wensen vraagt dat om goed denkwerk vooraf. Wij hebben voor jouw oplossing alles in huis, zowel qua bouw als inrichting, kleur en materiaalgebruik, maar we hebben ook honderden hulpjes die de inrichting van je inlookast op maat, functioneel en persoonlijk maakt.

De kosten

Kasten op maat zijn door de grote verscheidenheid van de materialen , de grootte en de indeling niet op één prijs vast te leggen. Maar wij beloven je: we gaan samen met je op weg om voor jouw budget de meest optimale inloopkast in jouw situatie te ontwerpen. Een dressing-kast waarvan je tot in lengte van jaren plezier zult hebben!